L’ultim cap de setmana de març, 4 membres del grup de muntanya Monover i 2 del grup del Pinos, vam anar a terres granadines, concretament al Picon de Jerez a fer un curs d’iniciacio al alpinisme impartit per Javi Palomares.

 

 

El divendres per la vesprada eixrem cap al Pinos a replegar als altres 2 components del curs, arribant al refugi del Postero Alto un poc ans del sopar. Una vegada alli, ja es notava el fred i teniem que abrigar-mos. Soparet i a dormir prompte que al dia seguent teniem que matinar. A les 7 del mati mos posavem en marxa, esmorsar al refugi i començavem la ruta, poca neu al principi, pero a mesura que guanyavem altura, començava a apareixer la preciada neu. Vam arribar fins al circ del Alhori, on teniem que fer les practiques, ja que les condicions de la neu era bona. Despres dun dia dactivitat, a les 7 de la vesprada arribavem de nou al refugi, no sense ans, baixar-mos unes bosses de neu per a fabricar la nevera casera per a la cervesa, que poc despres estava al seu punt optim. El sopar del dissabte va ser una bendicio, despres de tot el dia dactivitat, un poquet de cantueso en acabar, i al sobre, que al dia seguent teniem que continuar amb el curs. El diumenge ens ho preniem amb un poquet de calma, ja que les practiques les vam fer al voltant del refugi, amb picaeta final i tot. El temps ens va acompanyar en una poqueta de sort, perqua vam tenir de tot, neu, plutja, i alguna que altra tormenta, gran part de la nit tronan sense parar, els trons se escoltaven tan prop que pareixia com si fora dins lhabitacio, o era realment aixi?. De tornada a casa pararem a dinar i a mitja vesprada arribavem a Monover. Respecte al curs, vam tocar un poc de tot, progressio amb crampons, autodetencio, tecniques de rapel en condicions hivernals, encordament en glaciar, autoproteccio en roca i reunions, en definitiva, un curs prou complet per a la prctica del muntanyisme, per saber desenvolupar-se amb seguretat en terrenys un poc compromesos. Sense dubte, un cap de setmana genial, amb bons companys i gaudint de la muntanya, que tant ens apassiona.