El passat diumenge 7 d’abril em vaig desplaçar a la localitat de Biar per a participar en el IV Reconco Trail., última prova del Circuit Xitxarra Trail.

Dins de les diferents modalitats (trail, sprintrail i senderistes) vaig decidir disputar el sprintrail de 15 quilòmetres i mig amb 490 metres de desnivell ja que per diferents motius no em vaig considerar massa apte per fer la distància més llarga.

A les 9.00 eixien els de la modalitat llarga i nosaltres ens tocava eixir mitja hora més tard juntament amb els senderistes. Després d’escalfar un poc i arreplegar la bossa amb els diferents regals (destacant uns calcetins i un pantaló) em vaig dirigir a la llínia d’eixida i justament va començar a ploure. Durant 10 minuts va ploure però en el moment de l’eixida va parar deixant el terreny meravellós per a la pràctica del trailrunning.

En els primers dos quilòmetres vam donar una volta pel municipi de Biar i després vam començar a pujar per una zona de ciment que ja ens deixava en plena muntanya. Es tracta d’una carrera en la qual vas pujant paulatinament però sense trobar un gran desnivell , per tant, es tracta d’una carrera que es pot fer corrent si et trobes bé. Després d’arribar al quilòmetre 10 i mig, comences a baixar durant 5 quilòmetres fins arribar al poble. Allí, en l’entrada t’espera una meravellosa benvingua amb cervesa, pizza, llonganisses,…tot el necessari per a recarregar forces.

En definitiva, una carrera amb una bona organització i que segurament repetirem en un futur.

 

Posició 177. – Temps 1:49:35 – Ritme  7:11

Noel Poveda