Aquest any es va decidir anar a la zona del Canigó, al pirineu francès, l’accés es va fer per Perpinyà, Prades, fins la localitat de Taurinya.

 

 

Es van fer dos grups, quatre components per cada grup, un que va ixir divendres al matí i altre a la vesprada, fent el primer grup el barranc de les Gorgues de les Anelles a la arribada. Un barranc curt però molt intens, un primer ràpel molt bonic i una successió de salts per a finalitzar amb un espectacular tobogan. El segon grup arribaria al camp base quasi a les 4 de la matinada degut a un incendi per la Jonquera.

 

Al dia següent, dissabte, vam anar tots junts a fer el barranc Gorgues de Taurinya. El barranc de Taurinya es un dels descens més salvatges i poc transitats del Canigó pel seu esforç físic i la seua vegetació. El barranc ens sorprendrà pels seus tobogans y salts. Al descens ens trobarem amb grans tobogans entre 12 y 18 metres, salts i un ràpel final de 50 metres. Barranc divertit i al mateix temps exigent.

 

Al matí del diumenge va tocar les Gorgues del Llech, un barranc imprescindible si es vol practicar barranquisme a un parc acuàtic natural al Pirineu Oriental francès i amb uns paisatges excepcionals. Es pot catalogar com el millor del Pirineu Oriental Francès, el Llech es un barranc amb un caràcter molt acuàtic, esportiu i complet. Ens trobarem amb multitut de tobogans, uns d’ells anomenats ” la lanzadera, el ascensor i la lavadora”, també ens trobarem amb ràpels y salts que van dels 5 fins als 10 metres!!. Sense dubte el barranc del Llech és un dels millors barrancs del Pirineu Oriental a programar.

 

GORGUES DE LES ANELLES:

 

Temporada: Primavera i estiu

Tipus de barranc: acuàtic

Accés: 20 min

Descens: 2 hores

Tornada: 30 min

 

GORGUES DE TAURINYA:

 

Temporada: Juny a Setembre

Tipus de barranc: Acuàtic

Accés: 1 hora 30 min

Descens: 4 hores

Tornada: 1h

 

GORGUES DEL LLECH:

 

Temporada: Primavera i estiu

Tipus de barranc: Acuàtic

Accés: 30 min

Descens: 2 hores

Tornada: 30 min

 

Membres del grup:

 

Fernando Hernández ( Crònica )

Vicente E. Navarro ( Fotos )

Àlvaro Maqueda ( Fotos )

Ivan Botella

Antonio Vidal

Sergio Bernabé

José Fuentes

Abel Esteve