El cap de setmana del 20 al 22 de Juliol, el GMM va organitzar una ixida al Pirineu a fer barranquisme, aquesta vegada vam ser 10 membres del grup els que anarem a barranquejar, decidint anar a la vall d’ Ossau al Pirineu Francès.

Al voltant de la mitjanit arribarem a una zona propera a Panticosa on es va fer vivac i el dissabte de matinada, després d’esmorzar, ens posarem en marxa cap a la part francesa passant pel Portalet. Després de passar la central elèctrica d’Artouste a mà dreta ix un camí que ens portarà al pàrquing del primer barranc, el Soussouéou.

L’aproximació a aquest barranc és molt bonica, amb molta vegetació, mitja hora aproximadament, ja a la capçalera ens equipem i comencem el descens. En acabar dinarem al mateix pàrquing i després vam anar a la localitat de Laruns per fer altre barranc, Les Gorges du Canceigt, curt però intens. Podiem donar per finalitzada la jornada. Al matí següent, l’elegit va ser el barranc Os Lucas, ja a la part Espanyola, un barranc molt curt però d’una gran bellesa i gran verticalitat. En acabar menjarem alguna cosa i ràpidament cap al poble, que hi havia hores per davant de tornada. Un any més disfrutant d’aquest esport tant gratificant que és el barranquisme, una activitat completa i espectacular per l’entorn on es realitza. L’any que ve més.

GORGES DU SOUSSOUÉOU

V3 a3 II

Les Gorges du Soussouéou són molt boniques i entretingudes. Descens alpí on no ens faltarán els tobogans y alguns salts. També ofereix la possibilitat de baixar les cascades fent ràpel. Un impressionant entorn, què fa d’aquest descens un dels més solicitats. És un auténtic parc acuátic natural. Diversió assegurada.

APROXIMACIÓ: 30 min

DESCENS: 3 h

TORNADA: inmediata

 

GORGE DU CANCEIGT

V3 a3 III

Barranc proper a la població de Laruns, ideal per à combinar amb altres descens de la vall.

Barranc estéticament espectacular, boniques formacions de roca negra amb vetes blanques al llarg del descens, la seva última gorga ens deixarà ben satisfets a tot barranquista, fins i tot sent tant curt, aquesta gorga es lliura amb dos salts i un ràpel, l’únic obligat del descens, sent el més

alt de tretze metres, que et deixa a una zona obscura que li dona un ambient especial al barranc, on tots somiem que durara igual dos hores més, però la realitat és què la sortida està molt propera y s’acaba el disfrute.

APROXIMACIÓ : 10 min ( amb combinació de vehicles)

DESCENS: 1 h 30 min

TORNADA: 10 min ( amb combinació de vehicles)

 

BARRANC OS LUCAS

V3 a3 II

A la localitat d’ Oros es deixa el cotxe i per una senda ascendent s’arriba a la capçalera, 30 min aprox, el barranc comença amb un salt de 10 m seguit d’un tobogan o salt de 8 m, els dos es poden rapelar, a continuació arribem a la part mes espectacular del barranc, una gran cascada de 35 m seguida d’ una de 12 m que ens deixarà amb ganes de més, però lamentablement el barranc acaba aqui. Seguint una senda prou evident tornarem al pàrquing.

APROXIMACIÓ: 30 min

DESCENS: 2 hores

TORNADA: 5 min

 

 

MEMBRES DEL GRUP:

Fernando Hernández ( crònica )

Àlvaro Maqueda ( fotos )

Vicente Enrique Navarro ( fotos )

Antonio Vidal ( fotos )

Paco Cases

Paco Cases Jr

Iván Botella

Rafa perez

Abel esteve

Bargi