El passat 24 de febrer ens vam desplaçar a la localitat de Banyeres de Mariola dos companys del Grup de Muntanya de Monòver per a participar en la prova de 25 quilòmetres que forma part del circuit Xitxarra Trail. També havia una prova de 10 quilòmetres per a corredors i senderistes.

A les 9.00 van donar l’eixida de totes les proves i van eixir tots ràpidament. Després d’una xicoteta baixada vam començar a pujar una sèrie de muntanyes amb poc desnivell que va fer que la carrera agafara velocitat. Sense donar-nos compte vam tornar a la meta on acabaven els corredors i senderistes de 10 quilòmetres, i nosaltres seguíem disfrutant de la serra de la Mariola i començàvem a baixar per a després començar la pujada al cim de la Blasca, lloc més alt de la carrera.

Durant la pujada, es podia divisar les meravelloses vistes que envolten el poble de Banyeres de Mariola i l’intens color verd de les seues muntanyes. Hi havia una part de la pujada amb una certa dificultat tècnica, especialment quan estàvem prop del cim i gràcies a l’ajuda d’unes cordes vam poder arribar al punt més alt. Després d’això i de fer-nos unes fotos vam començar a baixar amb tranquil·litat, ja que l’objectiu principal era acabar la carrera i disfrutar del paisatge.

Després d’una llarga baixada que va castigar durament els músculs tornàvem a fer una pujada que ens portaria a la meta. En aquest moment les forces eren mínimes i ja teníem moltes ganes d’acabar. Així que després de pujar i baixar unes quantes vegades, divisàvem la meta i entràvem després de quasi quatre hores de carrera però molt orgullosos de poder acabar després d´un cert temps sense participar en carreres.

Nosaltres ja havíem fet aquesta carrera fa 5 anys i és cert que ha canviat un poc, però no per això deixa de ser interessant i està molt ben organitzada (molts avituallaments, fotògrafs, bona senyalització,..) i encara que no té molt desnivell, uns 1000 metres, els llocs on puges i per on corres són molt bonics i molt recomanables.

 

Posició 169 Noel Poveda 3:50:13

Posició 170 Héctor Brotons 3:50:13